Maja Horvat: Usodna modrina, 2. del

Ko se je Petra po norem poletju v Angliji vrnila domov, jo je po začetnih pretresih čakalo relativno običajno življenje mlade ženske. Celo zaljubila se je v prijetnega in čednega slikarja. Vendar tisto usodno poletje, ki ga je preživela s hudičevo privlačnim mladim grofom, jo je za zmeraj zaznamovalo in nekega dne, ko se je prikazala priložnost, se je vrnila v Cornwall.

Je zaradi strasti in spominov vredno zapustiti varni pristan v objemu ljubljenega? Je bolje izgoreti v veličastnem plamenu ali se za vedno greti ob nežni žerjavici? In kaj v resnici sploh je ljubezen? Petra bo odgovore morala poiskati, da bo našla sebe.

Usodna modrina, 2. del, je nadaljevanje zgodbe o najstnici Petri, izpod peresa knjiga mlade in nadarjene avtorice iz Žalca, Maje Horvat. Drugi del, v nasprotju s prvim, ki se je osredotočal na obdobje šolskih počitnic v Cornwallu, obsega daljše obdobje v življenju naše glavne junakinje in se razteza od prehoda iz šolskih klopi vse do odraslosti. V knjigi ne manjka zanimivih likov s svojstenimi osebnostmi, globokih razmišljanj, močnih čustev in seveda žgečljivih prizorov, ki vas zagotovo ne bodo pustili ravnodušne.

Knjiga ohranja izredno berljiv slog in čist jezik, ki smo ju vzljubili že v prvem delu, tako kot prvi, pa je tudi drugi del zasnovan kot svoja zaključena celota in boste lahko v njem uživali, četudi prvega dela še niste prebrali. Vsekakor pa toplo priporočamo, da si preberete tudi prvi del, saj je na voljo tudi v mnogih knjižnicah za izposojo.

Ne pozabite tudi na prvi del knjige Usodna modrina, 1. del, naša založba in Maja pa seveda ne počivamo, tako da pripravljamo že naslednje projekte, zato redno spremljajte našo spletno stran ali Facebook profil ali pa pokukajte na avtoričin Facebook profil za informacije o vseh naših in njenih nadaljnjih projektih, s katerimi se ukvarjamo.