Maja Horvat: Egejski veter

Sprva zadržana Iris, se iz Slovenije z mamo preseli na grški otok Kos. Čeprav se selitve na začetku ne razveseli, tam doživi pravi razcvet. Spozna nekaj dobrih prijateljev, se zaplete z očarljivim natakarjem Kostasom in z njim zgradi nekonvencionalno prijateljstvo. Kasneje se v njenem življenju znajde še Gabriel, zgodovinar in učenjak, ki ga sama slikovito poimenuje nadležni angel. Prav on jo seznani z zanimivo žensko in njeno zgodbo. Nežno, učeno in dobrodušno Paraskevi; mladenko, iz 15. stoletja, ki je v grški trdnjavi reda vitezov sv. Janeza skrbela za ranjene vojake.

Medtem, ko skozi zapise v starodavnem dnevniku skupaj z Iris spoznavamo Paraskevi in njeno očarljivo zgodbo, Iris išče sebe, raziskuje sladkosti ljubezni in gradi svojo prihodnost.

Egejski veter je četrti roman izvrstne slovenske avtorice, Maje Horvat, ki pa nas tokrat popelje v Grčijo na otok Kos, v dva različna časa. Spoznamo dve junakinji, delček njunih življenj ter kako se njuni zgodbi medsebojno prepletata. Kot pa smo pri Majinih romanih že vajeni, so polni različnih čustev in občutij, modrosti in pa tudi začinjeni z nekaj erotike.

Zgodba, ki vas bo zagotovo posrkala vase!

Oglejte si še ostalo ponudbo knjig, knjižic in zgodb v naši založbi. Vsekakor boste našli kaj zase. Naša založba in avtorica Maja pa seveda ne počivamo, tako da pripravljamo že naslednje projekte, zato redno spremljajte našo spletno stran ali Facebook profil ali pa pokukajte na avtoričin Facebook profil za informacije o vseh naših in njenih nadaljnjih projektih, s katerimi se ukvarjamo.
Naročila sprejemamo na naslov: narocila@dobri-skupaj, lahko pa svoj izvod knjige naročite tudi direktno pri avtorici.